Campionat de Snooker pentru amatori, la Cluj – primul sezon

Etapele a VII-a şi a VIII-a au fost câştigate de acelaşi Claudiu Ilea, care a cedat o singură rundă de la începutul campionatului. Iată clasamentul înaintea etapei a IX-a, care începe vineri, 16 noiembrie. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Etapa a VI-a

Claudiu Ilea, 5 din 6 etape câştigate! 

No automatic alt text available.

Etapa a V-a

Claudiu Ilea revine şi câştigă o nouă etapă!

Etapa a IV-a

Dan Dumitraş este câştigătorul rundei la Campionatul Snooker Club Cluj!

Etapa a III-a

Runda a treia a Campionatului Local de Snooker a avut loc în weekendul 8-10 iunie, la Snooker Club Cluj şi a fost câştigată de acelaşi Claudiu Ilea, după o finală reeditată cu Edi Agapie. Ne revedem în scurt timp cu etapa a IV-a. 

Etapa a II-a

Claudiu Ilea câştigă şi etapa a II-a a Campionatului Local de Snooker de la Cluj-Napoca, după 4-1 în finală cu Edi Agapie. Iată rezultatele, tabloul şi clasamentul. Revenim în curând cu detalii despre etapa a III-a. 

….

Încă de la înfiinţare, Snooker Club Cluj şi-a dorit să contribuie constant şi consistent la dezvoltarea snookerului atât la nivel local, cât şi la nivel regional. Am fost parteneri la unul dintre cele mai importante evenimente de snooker desfăşurate în ultimii ani în România, am iniţiat cursuri de snooker pentru amatori alături de Marius Ancuţa şi am organizat în fiecare an turnee în care jucătorii şi pasionaţii de snooker din Transilvania şi nu numai şi-au putut proba calităţile într-un mediu organizat şi profesionist.

Primul sezon de snooker, la Cluj

În acest sens, am decis că e momentul să trecem la o nouă etapă în promovarea şi dezvoltarea snookerului din Ardeal. Snooker Club Cluj organizează din luna aprilie a anului 2018 Campionatul de Snooker pentru Amatori, la Cluj-Napoca. Prima etapă a avut deja loc, în perioada 13-15 aprilie. Au participat 14 jucători, iar câştigătorul rundei a fost desemnat Claudiu Ilea, care l-a învins în finală pe Lorin Druţă, cu scorul de 4-0. Cel mai mare break (71) i-a aparţinut aceluiaşi Claudiu Ilea.

 

Cum te poţi înscrie

Campionatul va avea o etapă pe lună până la finalul anului. Te poţi înscrie oricând în timpul competiţiei, în ziua de marţi de dinaintea fiecarei etape la care vrei să participi.

Etapa a II-a are loc în weekend-ul 11-13 mai. Înscrie-te sau cere detalii la telefonul 0736-661.746 sau pe snooker@roxer.ro. Înscrierile se fac până marţi, 8 mai, la ora 16:00.

Taxa de participare este de 250 lei/campionat si se va achita o singură dată, la înscrierea în competiţie, iar taxa de 40 lei/etapă se va achita în zilele de marţi inaintea fiecărei etape în care concurentul doreşte să se înscrie.

Premii

Locul 1 – 2000 de lei + Abonament Gold la Snooker Club Cluj

Locul 2 – 1000 de lei + Abonament Silver

Locul 3 – 500 de lei +Abonament Bronze

Locul 4 – 500 de lei

Locul 5 – 250 de lei

Locul 6 – Abonament Bronze

Cel mai mare break (50+) – 750 de lei

Tinuţă obligatorie

– cămaşă cu mânecă lungă (orice culoare)

– pantalon de stofă de culoare închisă

– pantofi negri, gri sau maro

– vesta şi papion sau cravată

Vă aşteptăm!

Formatul competiţiei şi regulamentul complet – AICI

Bogdan Marchiş a câştigat Cupa Caritabilă de Iarnă. S-au strâns 1000 de lei pentru copii

UPDATE:

Cupa Caritabilă de Iarnă, ediţia 2017, a fost câştigată de Bogdan Marchiş, din Baia Mare, care l-a învins în finală pe Filip Boldut, scor 3-0, la Snooker Club Cluj. S-au strâns 1000 de lei din donaţii pentru copiii mai puţin norocoşi de la Casa de tip familial „Maica Domnului” din Cluj-Napoca.

Cupa caritabilă de iarnă Snooker Club Cluj, ediţia 2017, se dispută în weekendul 16-17 decembrie, la clubul de pe Calea Baciului 1-3.

Încrierea costă 50 de lei, iar la turneu vor participa 16 jucători din oraş şi din ţară. Se va juca în sistem „cel mai bun din 3”, iar din semifinale „cel mai bun din 5”. Ora de start: 10 dimineaţa.

Toţi banii din înscrieri, plus ce se va aduna în cutia de donaţii, merg la Casa de tip familial „Maica Domnului” din Cluj-Napoca.

Evenimentul e deschis spectatorilor, care au la dispoziţie un lounge şi un bar cu băuturi calde şi reci. Pentru înscrieri, sunaţi între orele 14 şi 22 la numărul 0736-661.746, până joi, 14 decembrie.

Cursuri de snooker la Cluj, cu Marius Ancuţa!

Cursul de snooker (3 sesiuni de cate 3 ore, cu Marius Ancuta) costa 540 de lei, in care e inclusa si inchirerea meselor la salonul Snooker Club Cluj. Înscrierile se fac la adresa snooker@roxer.ro sau la 0745-542.632.

Snooker Club Cluj organizează în premieră cursuri de snooker la Cluj, cu Marius Ancuţa, antrenor acreditat – World Snooker Coach. Primele sesiuni au avut loc weekendul 29 septembrie – 1 octombrie, la salonul de pe Calea Baciului 1-3.

Marius Ancuţa este primul antrenor de snooker roman acreditat de World Profesional Billiards and Snooker Association şi cel mai cunoscut comentator de snooker din România.

Iată şi un fragment dintr-un interviu cu Marius Ancuţa, despre viitorul Snookerului în România:

– Am înţeles că în România nu s-a făcut niciodată break-ul maxim, de 147. Care ar fi explicaţia sinceră?
– Diferenţa dintre 1876 şi 2006, anii de naştere ai snooker-ului mondial şi al snooker-ului romanesc.

– De ce are nevoie un jucător român ca să ajungă printre primii 30 din lume? 
– Bani, mai multe competiții și competitori tari, antrenori buni de nivel internațional, psihologi și de ce nu manageri cu experiență

– Aţi încuraja un tânăr român să se apuce de snooker de performanţă, dacă e foarte talentat? I-aţi spune că are şanse să-l comentaţi, într-o zi, la Eurosport sau i-aţi recomanda să facă asta ca pe un hobby şi să-şi găsească „un job adevărat”?
– Eu sunt convins că voi găsi, în anii ce vin, românul ce ne va reprezenta în circuitul mondial profesionist. Altfel spus da, pe acel român în care cred încă de pe acum îl voi și susține să ajungă acolo sus.

Marius Ancuţa, alături de campionii mondial John Higgins şi Ken Doherty şi arbitrul internaţional Alex Crişan, la Snooker Club Cluj, în martie 2016, înaintea evenimentului Cluj Snooker Days.

Clujlife: Jos pălăria pentru Snooker Club Cluj

Pentru că seara petrecută jucând snooker este atât de recentă, nu pot să nu îl includ în lista aceasta, mai ales după cât de bine m-am distrat văzând că am două mâini stângi, cărora le ia 2 ore să învețe să manevreze un tac nevinovat. Dar și când am prins schema… s-a terminat jocul și a trebuit să plecăm acasă. But sure as hell I will be back. Pentru că mi-a plăcut jocul în sine, mult mai mult decât biliardul și agitația sălilor în care poți juca. La snooker mergi când vrei să ieși din aglomerația locurilor pe care le frecventezi de obicei, cânpoza snooker clujlifed vrei să ai parte de o seară liniștită cu un prieten, să puteți să vă concentrați pe joc, nu pe povești și isprave prin care ați mai trecut. Am povestit aici mai multe.

 

Noi am jucat la Snooker Club și jos pălăria pentru ce au creat acolo. Parcă intri într-o altă lume, o lume atemporală în care orele sunt măsurate în punctele jucătorilor. Nici nu știam că este posibil să te simți atât de relaxat și calm într-o sală de joc.

 

Continue reading Clujlife: Jos pălăria pentru Snooker Club Cluj

Clujlife: Cum a fost la Snooker Club

Voi ştiţi că eu nu dau înapoi niciodată. Merg, testez mâncăruri, particip la diverse evenimente, împărtăşesc păreri, mereu vin cu idei noi pentru voi. Aşa că, de la atâtea plimbări şi experimente, mai obosesc şi nu am vrut să ies în oraş într-o seară de vineri. Spre indignarea mea supremă, mi s-a spus că „păi da, că tu eşti dintr-aia care numai le zice altora să iasă din casă, să încerce chestii diferite, şi tu…” Aşa deci. Imediat după, aceeaşi persoană îmi propune să mergem să jucăm snooker. Păi normal că mergem, că nu contează că am două mâini stângi şi parcă sunt într-o continuă luptă cu tacul, dar nu-s eu persoana care numai scrie despre locuri unde te poţi bucura de acest joc, ci merg să văd cu propriii mei ochi cum e.

Eu. La snooker. Acum!

Am fost la Snooker Club, pe Calea Baciului nr. 1-3, în incinta Roxer Grup. Luni, la ora 19.00. Când am ajuns, o masă era deja ocupată, iar doi domni aveau în faţa lor un joc intens. Îşi gândeau cu voce tare unele mişcări. Era interesant de ascultat, mai ales pentru mine, care nu am mai jucat niciodată şi ştiam regulile foarte… în mare. Erau 3 mese în total, am fost conduşi către a noastră. Pentru necunoscători, mesele de snooker sunt mult mai mari decât cele de biliard. Probabil acum, în capul vostru, s-a format o imagine cu masa de snooker. Ei bine, mai măriţi-o puţin. Ne-au fost aranjate bilele, în timp ce ne erau oferite explicaţii legate de valoarea fiecăreia în puncte, cum nici eu, nici persoana cu care am fost, nu mai jucasem vreodată. Ni s-a adus chiar şi regulamentul de joc, cu toate explicaţiile necesare. Dar, ca în orice situaţie, am învăţat regulile abia când am început să jucăm.

Continue reading Clujlife: Cum a fost la Snooker Club

Clujlife: Invită-ţi partenera la Snooker

Snooker-ul este un alt sport care s-ar putea să vă atragă atenţia. Face parte din categoria biliardului şi poate fi uşor confundat cu acesta, la o primă privire. Însă, dacă suntem mai atenţi, diferenţele sunt clare: reguli altfel, mai multe bile roşii, bile colorate, o răbdare de fier. Mulţi ar cataloga snooker-ul drept joc, şi nu sport, iar aici sunt câteva polemici în care nu ne dorim să ne avântăm. Ce e cu adevărat important e să-l încercaţi, să vă provocaţi partenerul/partenera la o partidă şi să vedeţi ce iese. Cum era expresia aceea… dăm o bilă?

Recent am scris despre locurile unde puteţi juca snooker în oraşul nostru. Spoiler alert: am fost deja la Snooker Club și urmează să vă povestim despre, că nu suntem noi genul de oameni care numai dau sfaturi şi stau în casă. Prețurile sunt de 20 lei/oră de luni până joi și 25 lei/oră de vineri până duminică.

Ecaterina Trinca (Clujlife.com)

articolul complet

Unde poţi juca snooker în Cluj

La dans am fost, de mâncat am tot mâncat, hai să jucăm ceva! Și nu orice, ci un joc cu clasă: snooker. Eu credeam că orice implică un tac și câteva bile e biliard. Refuz să cred că sunt chiar singura care a trăit până acum sub o stâncă, după cum zicea colega mea, Ioana, când vă povestea despre experiența ei cu Sofar Sounds. Așa că, pentru necunoscători, vă scriu câteva chestiuni de bază despre snooker.

snooker in cluj

Aparent, există peste 50 de variante ale jocului cu tacul, dar snookerul s-a diferențiat elegant de-a lungul timpului de toate acestea. Se desfășoară pe o masă mai mare decât cele clasice, prevăzută cu șase buzunare. Se folosesc 15 bile roșii, șase bile colorate și bila albă, a jucătorului, iar principiul de bază este că după fiecare bilă roșie, trebuie să urmeze o bilă colorată. Punctul culminant e reprezentat de ascunderea bilei albe în spatele altor bile, pentru ca adversarului să-i fie limitat accesul la bila propusă. Aceste este momentul snooker, care aduce puncte suplimentare. Se dau puncte, se dau penalizări, ideea e să ai un punctaj mai mare decât cel al adversarului. Există un număr stabilit de partide/ frame-uri, ceea ce determină în general lungimea jocului.
Destul cu vorba, să vedem unde putem juca snooker în Cluj.

Snooker Club este deja un loc cu renume, mai ales pentru cunoscătorii acestui sport, care cu siguranță au luat parte la confruntarea dintre doi mari campioni, John Higgins și Ken Doherty, în 2016. La club veți găsi o atmosferă relaxată, potrivită pentru o seară de joc, un bar ofertant ce vă stă la dispoziție (băuturi pe bază de cafea, soft drinks, cocktails, vin, bere), iar dotările sunt pe măsură: mese profesionale, postav marca Snooker West of England Tournament, tacuri și triunghi Riley și bile Aramith. Dacă căutați doar un loc în care să urmăriți liniștit un meci, în lounge le puteți viziona la televizor. Eu cred că e locul perfect dacă vrei să îmbini o activitate recreativă cu cele specifice unui bar.

Prețurile sunt de 20 lei/oră de luni până joi și 25 lei/oră de vineri până duminică. Există și posibilitatea de a alege din diversele variante de abonamente pregătite pentru voi: Gold, 30 de ore de snooker, 360 lei; Silver, 20 de ore de snooker, 260 lei; Bronze, 10 ore de snooker, 140 de lei. Tu cam câte ore vrei să petreci jucându-te?
Adresă: Calea Baciului, nr. 1-3 – în incinta Roxer Grup, lângă Zebra Catering Cluj.
Nu trebuie să-ți faci griji în privința parcării.

Ecaterina Trinca (Clujlife.com)

Articolul complet

Lorin Druţă a câştigat Cupa Caritabilă de iarnă. Peste 1000 de lei, strânşi pentru copii

UPDATE: Lorin Druţă a câştigat Cupa Caritabilă de Iarnă, după 4-3 în finală cu Claudiu Ilea, care a condus cu 2-0, dar a trebuit să se recunoască învins în cele din urmă. Druţă a realizat şi cel mai mare break al competiţiei, 39.

dorut lorin druta claudiu ilea

Snooker Club Cluj a strâns peste 1000 de lei pentru copiii îngrijiți de călugărițele de la „Casa de tip familial Maica Domnului ” din Cluj-Napoca.

Clasament final şi premii:

Locul 1 – Lorin Druță – abonament Gold + abonament Bronze pentru break

Locul 2 – Claudiu Ilea – abonament Silver

Locurile 3 – Valentin Stroe și Cristian Vințu – abonamente Bronze

Ştirea iniţială:

cupa-caritabila-snooker-cover

Încrucişăm tacurile pentru copii. Luptăm – cum ştim mai bine,  prin sport – pentru a le oferi un prezent mai bun celor cu un trecut chinuit şi fără un viitor limpede.

Jucăm snooker în weekendul 17-18 decembrie. Taxa de intrare e 50 de lei, iar toţi banii merg la copiii îngrijiți de călugărițele de la „Casa de tip familial Maica Domnului ” din Cluj-Napoca.

Îi aşteptăm, ca în ediţiile trecute, pe cei mai buni jucători de snooker din Transilvania şi nu numai.

Vor fi şi PREMII: locul 1 va câştiga un abonament Gold (30 de ore) la Snooker Club Cluj, locul 2 – un abonament Silver (20 de ore), locurile 3 şi 4 – abonament Bronze (10 ore), iar cel mai mare break – un abonament Bronze. Mai multe detalii despre abonamente, aici.

Sistem de joc: eliminatoriu. În primele faze se joacă 2/3 frame-uri, iar din semifinale: 3/5 frame-uri.

Dresscode: cămaşă, vestă şi papion.

Înscrieri: din 23 noiembrie, la Snooker Club Cluj, pe Calea Baciului 1-3.

Snooker Club Cluj, locul care și-a transformat numele în renume

Început după “forma și înfățișarea” managerului său, Snooker Club Cluj a ajuns în doar cîțiva ani să-i găzduiască pe marii campioni Higgins sau Doherty. Doru Abrudan, managerul clubului, este un tip discret: el nu vrea publicitate cu orice preț, ține la prieteni și face doar lucrurile care-i plac. În acest ritm autoimpus i-au ieșit însă pașii iar acum clubul are un foarte bun renume. 

Faptul că doi campioni de talia lui Higgins sau Doherty s-au simțit în largul lor aici, povestind vrute și nevrute la întîlnirile cu jurnaliștii și nu numai cu aceștia, demonstrează că Snooker Club Cluj a ajuns deja destul de departe.

Dotările sînt de nivel înalt:

– 3 mese profesioniste, din seria Wiraka-M1/ Riley au fost la Campionatul European din 2006 . Postavul e nou, marca snooker West of england Tournament. Fiecare masă are tac-uri Riley, bile Aramith și triunghi Riley.

-Sistemul de contorizare si lămpile de deasupra meselor sunt de ultimă generație.Desigur

-Barul poate satisface gusturi dintre cele mai diverse, așa cum se poate vedea aici.

-În lounge se pot urmări meciuri la televizor iar accesul la wireless este gratuit.

Pentru tarife, rezervări și alte informații, poți intra direct pe site, aici. 

 

Un articol scris de Ovidiu Blag 21.07.2016

Snooker de talie mondială în martie la Cluj: John Higgins și Ken Doherty au fost la BETFAIR ROMANIA SNOOKER DAYS

Conferinta_de-presa-Snooker-Days

John Higgins și Ken Doherty au ajuns în 2016 la Cluj-Napoca în cadrul Betfair Romania Snooker Days pentru a susține un meci demonstrativ. 

Confruntarea dintre The Wizard of Wishaw și Crafty Ken a avut loc pe 4 martie, la Sala Sporturilor Horia Demian. Totodată, oportunitatea de a juca un meci cu cei doi campioni mondiali reprezintă și miza pentru 16 jucători de snooker din România, așteptați să se înscrie la competiția de la Cluj.

Prima ediție Betfair Romania Snooker Days a adus în premieră la Cluj-Napoca doi campioni mondiali ai snookerului, John Higgins și Ken Doherty.

John Higgins, în prezent unul dintrei cei mai buni jucători de snooker, The Wizard, a câștigat multiple turnee din care trebuie menționate cele 4 titluri de Campion Mondial (1998, 2007, 2009 și 2011), 3 titluri ale Campionatului Marii Britanii (1998, 2000 și 2010) și două titluri Masters (1999 și 2006). Ocupă locul al 5-lea în materie de cele mai multe competiții câștigate, iar clasamentul mondial al jucătorilor de snooker, Snooker World Rankings, îl clasează pe locul 10. Are 40 de ani și în cariera lui a jucat 43 de finale din care a câștigat 28 de turnee cu puncte. Tot în materie de performanțe, John Higgins a reușit de 603 ori breakuri de peste 100 de puncte în competiții oficiale, respectiv de 7 ori a reușit breakul maxim de 147 de puncte.John

 

 

Ken Doherty, este primul jucător care reușește să câștige titlul mondial la snooker, atât la amatori (1989), cât și la profesioniști (1997), performanță atinsă doar anul acesta de Stuard Binghman, actualul campion mondial. In prezent Ken Doherty este singura persoană care a câștigat Campionatul Mondial la toate cele trei categorii: Under 21, Amatori și Profesioniști. Acesta a jucat 17 finale în competiții oficiale și deține 6 titluri importante, câștigate în compania unor jucatori precum Mark Williams, Sephen Hendry sau Paul Hunter. Jucătorul de 46 de ani a reușit de-a lungul carierei sale de 328 breakuri de peste 100 de puncte in competiții oficiale.

Ken

Ken Doherty și John Higgins s-au mai întâlnit în competiții oficiale de nenumărate ori, însă finala jucată de acesția în 2006, în Malta, a avut un parcurs interesant, Higgins conducând 8-5 meciul, Ken reușind în final să câștige 4 frameuri consecutive pentru câștigarea titlului, scor 8-9.

În 4 martie, cei doi campioni au face spectacol pentru cei aproximativ 2.500 de participanți așteptați la evenimentul de la Cluj-Napoca. Competiția națională dintre 16 jucători va avea loc între 28-29 februarie iar informații despre înscrierea în competiție vor fi disponibile din 1 februarie pe www.snookerclubcluj.ro.

Meciul demonstrativ dintre John Higgins și Ken Doherty din Cluj-Napoca a fost prezentat de una din cele mai avizate voci ale snookerului în România, Marius Ancuța. 

DSC_1189

Marius Ancuța este unul dintre cei mai buni comentatori de snooker din Romania, recunoscut drept o voce documentată și profesionistă a Eurosport-ului, care, alături de partenerul său de comentariu, campionul național Daniel Bontea, pune în valoare snooker-ul, dându-i un farmec aparte. Indiferent că vorbim de Campionatele Mondiale sau de turneele majore europene sau asiatice, toți campionii au intrat în casele și inimile românilor prin intermediul vocii sale și al Eurosport-ului.

Duo-ul Ancuța – Bontea își împarte simpatia între doi campioni ai snookerului: Jimmy White este jucătorul preferat al lui Marius Ancuța, iar Ken Doherty al lui Daniel Bontea. M. Ancuța consideră că Ronnie O’Sullivan este, pe lângă un jucător fantastic, mai ales un mare vector de simpatie și imagine pentru snooker-ul mondial, atrăgând prin dinamismul lui o mulțime de noi spectatori înspre acest sport. Chiar şi aşa, nu ratează nicio ocazie să-l critice când e cazul. Un pasionat al sportului pe care îl comentează și îl joacă, Ancuța consideră că snooker-ul este un sport al minții și al răbdării.

Prezența celor doi campioni la un interval atât de scurt după vizita lui Ronnie și a campionului mondial în exercițiu, Stuard Bingham, confirmă faptul că România ajunge, deși târziu, în atenția lumii snookeristice. Ceea ce Eurosportul a sădit în sufletul românilor, în aceste vremuri înflorește. Felicit din inimă sectorul privat ce a hotărât să se implice în răspândirea fenomenului și în țara noastră.” spune Marius Ancuța. 

Betfair Romania Snooker Days

Powered by BCR

Cu sprijinul: Snooker Club Cluj, Roxer Grup, Colorama, Natürlich – mobilier und decoraţiuni, Charlie Pub

Betfair Romania Snooker Days va fi un eveniment anual organizat la Cluj-Napoca, care va prezenta publicului meciuri demonstrative între cei mai buni jucători profesioniști de Snooker din lume. Competiția națională din cadrul acestui eveniment va reuni cei mai buni jucători de Snooker din România, cărora li se va da ocazia să îi întâlnească în meciuri oficiale pe jucătorii profesioniști invitați de peste hotare.

Eveniment Facebook: https://www.facebook.com/events/1553929638262057/


La finalul conferinței de presă desfășurate la Snooker Club Cluj, John Higgins și Ken Doherty au oferit o scurtă demonstrație de trick-shots. Ken a reușit să amuze asistența cu tehnica și umorul – tipic britanic.