Unde poţi juca snooker în Cluj

La dans am fost, de mâncat am tot mâncat, hai să jucăm ceva! Și nu orice, ci un joc cu clasă: snooker. Eu credeam că orice implică un tac și câteva bile e biliard. Refuz să cred că sunt chiar singura care a trăit până acum sub o stâncă, după cum zicea colega mea, Ioana, când vă povestea despre experiența ei cu Sofar Sounds. Așa că, pentru necunoscători, vă scriu câteva chestiuni de bază despre snooker.

snooker in cluj

Aparent, există peste 50 de variante ale jocului cu tacul, dar snookerul s-a diferențiat elegant de-a lungul timpului de toate acestea. Se desfășoară pe o masă mai mare decât cele clasice, prevăzută cu șase buzunare. Se folosesc 15 bile roșii, șase bile colorate și bila albă, a jucătorului, iar principiul de bază este că după fiecare bilă roșie, trebuie să urmeze o bilă colorată. Punctul culminant e reprezentat de ascunderea bilei albe în spatele altor bile, pentru ca adversarului să-i fie limitat accesul la bila propusă. Aceste este momentul snooker, care aduce puncte suplimentare. Se dau puncte, se dau penalizări, ideea e să ai un punctaj mai mare decât cel al adversarului. Există un număr stabilit de partide/ frame-uri, ceea ce determină în general lungimea jocului.
Destul cu vorba, să vedem unde putem juca snooker în Cluj.

Snooker Club este deja un loc cu renume, mai ales pentru cunoscătorii acestui sport, care cu siguranță au luat parte la confruntarea dintre doi mari campioni, John Higgins și Ken Doherty, în 2016. La club veți găsi o atmosferă relaxată, potrivită pentru o seară de joc, un bar ofertant ce vă stă la dispoziție (băuturi pe bază de cafea, soft drinks, cocktails, vin, bere), iar dotările sunt pe măsură: mese profesionale, postav marca Snooker West of England Tournament, tacuri și triunghi Riley și bile Aramith. Dacă căutați doar un loc în care să urmăriți liniștit un meci, în lounge le puteți viziona la televizor. Eu cred că e locul perfect dacă vrei să îmbini o activitate recreativă cu cele specifice unui bar.

Prețurile sunt de 20 lei/oră de luni până joi și 25 lei/oră de vineri până duminică. Există și posibilitatea de a alege din diversele variante de abonamente pregătite pentru voi: Gold, 30 de ore de snooker, 360 lei; Silver, 20 de ore de snooker, 260 lei; Bronze, 10 ore de snooker, 140 de lei. Tu cam câte ore vrei să petreci jucându-te?
Adresă: Calea Baciului, nr. 1-3 – în incinta Roxer Grup, lângă Zebra Catering Cluj.
Nu trebuie să-ți faci griji în privința parcării.

Ecaterina Trinca (Clujlife.com)

Articolul complet

Leave a Reply